Utgrävningen av Shakespeares hem har fortsatt till köksregionen

Inför iordningsställandet av platsen till en turistattraktion har man sedan i maj utfört en mindre utgrävning av bardens hem i Stratford-upon-Avon dit familjen Shakespeare flyttade 1597. Arkeologerna har nu grävt fram en ugn, en kallkällare och diverse hushålls-keramik vilken bär på information om hemmet som ett högstatus-hem. Experter tror att huset ursprungligen haft ca 20 rum och 10 eldstäder. Tilläggas kan att platsen redan under 1700-talet var besöksmål för Shakespeare-fans, varför husets dåvarande ägare i frustration lät riva det. Hur var det nu med husfriden?

Läs mer: http://www.westerndailypress.co.uk/Archaeologists-unearth-Shakespeare-s-kitchen-bid/story-28248021-detail/story.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera