Kamrar mitt i det mexikanska Templo Mayor-komplexet hoppas innehålla aztekiska kungliga gravar

I slutet av en 8 meter lång tunnel som tidigare varit otillgänglig på grund av rasmassor i ett av de mest kända templena har arkeologerna hittat två igenmurade kammare. Nu hoppas man att platsen kan innehålla Aztekiska kungliga begravningar, vilka isåfall vore de första som hittats i Aztekernas forna stad Tenochtitlán, dagens Mexico city. I anslutning till öppningarna hittades offergåvor i form av knivar, guldornament och kvarlevor efter två barn som tros ha bragts om livet. Utgrävningar av de två kamrarna kommer att påbörjas under 2016.

Läs mer: http://www.usnews.com/news/science/news/articles/2015/12/01/mexico-experts-passageway-may-lead-to-aztec-rulers-tomb

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera