Världskänd kvinnlig krigare från Altai-bergen var med största sannolikhet en man

Hoppsan sa! En av de allra mest välkända personerna från Pazyryk-kulturen har sedan sin upptäckt 1993 gått under epitet som ”is-jungfrun” och den ”sibiriska amazonen”. Nu har DNA-studier visat att personen under sin livstid för 2500 år sedan varit en biologisk man. Redan vid gravens upptäckt noterade arkeologerna det anmärkningsvärda i att en kvinna gravlagts i manliga kläder och vapen-utrustning. När en ansiktskonstruktion visade på utpräglade maskulina drag bidrog detta till epitetet ”krigar-amazon”. If it walks like a duck, talks like a duck and begravs like a duck…

Läs mer: http://siberiantimes.com/science/casestudy/news/n0506-female-amazon-warrior-buried-2500-years-ago-in-altai-mountains-was-male/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera