Ovanlig Ottomansk Atlas från 1803 hittad i norskt bibliotek

Det är inte alltid man måste gräva i jorden för att göra fynd! På Nationalbiblioteket i Oslo har en kopia av Cedid Atlas Tercumesi hittats av en slump och med hjälp av internet-forumet Reddit. Publikationen var upptagen i bibliotekets fysiska register men fanns däremot inte i sitt digitala dito, varför ingen på biblioteket visste att den existerade. Atlasen trycktes inser Ottomanska riket 1803 i endast 50 exemplar och det nya norska fyndet är nu en av endast 15 kända kopior. Planer finns på att digitalisera den i sin helhet för allmänheten att ta del av.

Läs mer: http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/01/15/463209833/norways-national-library-discovers-rare-atlas-with-a-little-help-from-reddit?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=npr&utm_term=nprnews&utm_content=20160115

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera