Crowdfunding från allmänheten möjliggör utgrävningar vid Lindisfarne

Genom projektet Dig Ventures, vilken startades som en reaktion på de ekonomiska nedskärningarna inom arkeologibranshen, har en utgrävning vid det medeltida klostret Lindisfarne kommit till stånd. Platsen, vars synliga ruiner härstammar från 1100-talet, är känd för att år 793 ha varit det första stora målet för de skandinaviska vikingarnas räder längs den engelska kusten. Grävprojektet, som till sommaren kommer att genomföras med hjälp av intresserade privatpersoner, hoppas på att hitta rester efter klostrets allra tidigaste faser och därmed säga något om klosterlivet vid tiden för vikingaräderna.

Läs mer: https://www.theguardian.com/science/2016/mar/04/archaeologists-crowdfunded-search-lindisfarne-monastery-excavation

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera