Avfallslager kan avslöja Hannibals rutt över Alperna

Enligt källorna ska Karthagos fältherre Hannibal och dennes armé av bland annat elefanter år 218 f.kr ha korsat alperna för att möta den romerska fienden. Hittills har dock få arkeologiska bevis för händelsen kunnat framläggas, men nu har arkeologer hittat ett 1 meter tjockt lager av bland annat hästavföring i bergspasset Col de Traversette på den fransk-italienska gränsen. Enligt analyser kan fyndet eventuellt härröra från tiden för Hannibal-kriget, och enligt forskarna har lagret dessutom endast kunnat kommit till i samband med en stor rörelse av djur och människor. Nu ska fler analyser genomföras för att testa hur väl teorin stämmer. Fortsättning följer.

Läs mer: http://www.bbc.com/news/science-environment-35969107

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera