Massgrav kan eventuellt härledas till historisk massaker i Aten

Kvarlevorna efter ca 80 unga män, varav 36 st med händerna bundna, har hittats i utkanten av Aten. Med hjälp av keramik har massgraven daterats till ca 675-650 f.kr, en turbulent tid i stadens historia då bland annat Kylon, den forna vinnaren i de Olympiska spelen, försökte genomföra en statskupp. Händelsen som finns nedskriven av bland annat den antike historikern Herodotos gör gällande att kuppen misslyckades dess anhängare mördades. Nu teoretiserar arkeologerna att massgraven kan utgöra delar av Kylons armé, dock behövs fler undersökningar för att ytterligare kunna säga något om fyndet.

Läs mer: http://news.discovery.com/history/archaeology/ancient-mass-graves-discovered-in-greece-160415.htm

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera