Australiensiska forskare anser sig ha hittat ett av världens äldsta yx-fragment

Den lilla stenbiten som hittades i norra Australien redan i början av 90-talet har nu analyserats närmare, och på grund av dess utseende hävdar australiensiska forskare att fragmentet härrör från en stenyxa som dateras så lång tillbaka som för 44-49 000 år sedan. Enligt forskarna gör denna datering yx-fragmentet till ett av de äldsta som någonsin hittats, och indikerar även att öns urinvånare själva uppfunnit yxan eftersom platsen de anses ha emigrerat från inte uppvisar samma typ av fynd. Dock är andra forskare skeptiska och menar att det endast utifrån en enda stenflisa inte går att dra sådana långtgående slutsatser.

Läs mer: http://www.bbc.com/news/science-environment-36256733

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera