Utgrävningar vid Tintagel ger unika ledtrådar till sanningshalten i legenden om kung Arthur

Utgrävningarna som just nu pågår intill slottet Tintagel i engelska Cornwall har gett resultat i form av en äldre högstatusbyggnad vilken dateras till ca 400-500-talet e.kr. Arkeologer har hittat en en meter tjock väggstruktur, stengolv och husgeråd i form av importerat glas och keramik. Enligt legenden ska kung Arthur ha levt under just denna epok och ha blivit till på ett slott med namnet Tintagel, men oavsett om platsen går att knyta till legenden visar fyndet att det på platsen ändå stått ett slott vid denna tid, något som anses unikt eftersom få liknande har hittats från denna tid.

Läs mer: http://www.independent.co.uk/news/science/archaeology/king-arthur-castle-cornwall-tintagel-dark-ages-palace-camelot-a7168761.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera