Gravfynd av tonåring anses bekräfta myter om människooffer i Grekland

En 3000 år gammal grav som påträffats vid berget Lykaion på grekiska Peloponnesos skulle enligt vissa arkeologer kunna bekräfta de myter som gör gällande att man ägnat sig åt människooffer på platsen som var helgad åt guden Zeus. Graven tillhör en tonåring vars skallben saknas och som lagts mellan stenrader i något som liknar en kista. Förutom denna grav har man tidigare dock inte funnit några spår av människoben på platsen, däremot har mängder av djurben samlats in från området, något som gör många skeptiska till att graven bevisar förekomsten av människooffer.

Läs mer: https://www.theguardian.com/science/2016/aug/10/skeletal-remains-confirm-ancient-greeks-engaged-in-human-sacrifice

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera