Medeltida kyrkogård grävs ut utanför Enköping

Strax intill Frösthults kyrka utanför Enköping har arkeologer hittat och börjat gräva ut en kyrkogård som dateras till 1200-talet. Hittills tror man att ca 80-90 män, kvinnor och barn kan ligga begravna på den gamla kyrkogården till vilken det eventuellt också har hört ett kapell. Förhoppningsvis kommer analyser utföras på kvarlevorna för att kunna säga mer om de gravlagdas ursprung mm. Förutom kyrkogården har en offerplats från vikingatiden påträffats inte långt ifrån platsen med fynd av bland annat pilspetsar, sköldar och broddar till hästar.

Läs mer: https://eposten.se/enkoping/2016/08/16/arkeologer-hittade-medeltida

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
(Visited 167 times, 1 visits today)
Dela och interagera
0

Kommentera

Facebook
Facebook
Instagram
Följ oss