Norge: Stavangers arkeologiska museum går miste om nybygge i regeringens nya budget

Stavangers arkeologiska museum har länge påtalat de små lokalerna som försvårar både för samlingarna och det publika arbetet, och sedan en tid tillbaka finns ett bygglov för att utöka museet. Till detta behövs ett startkapital från regeringen på 10 miljoner norska kronor, något som museet hoppades på redan förra året. Efter att regeringen nu inte heller denna höst har beviljat museets förfrågan är frustrationen svår, och enligt museets anställda sätter man nu sin tillit till kommande budgetförhandlingar.

Läs nyheten: https://www.nrk.no/rogaland/_-en-svart-dag-for-arkeologisk-museum-1.13167541

På Stavangers arkeologiska museum finns framför allt föremål från järnålder, och några kilometer från museet finns en rekonstruerad gård från folkvandringstid. Läs mer på museets hemsida http://www.am.uis.no

Nedan bilder av föremål ur museets samlingar.
image

image

image

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera