Italien: tunnelbanestation i Rom får permanent utställning av arkeologiska fynd

Efter att det 10 år långa bygget av en ny tunnelbanelinje i Rom nyligen avslutats har den nya underjordiska stationen som går under namnet San Giovanni utrustats med en permanent utställning. I denna visas bland annat fynd som gjordes under de arkeologiska utgrävningarna som föregick bygget, och en vertikal tidslinje från marknivå ned till stationen visar på platsens olika kulturlager samt geologiska skeenden. Information om platsens arkeologi finns på både italienska och engelska och från och med slutet av detta år är stationen öppen för allmänheten.

Fynd vid stationen San Giovannis marknivå. Foto: AP
Foto: AP

Informationstavlor. Foto: AP
Medeltida och tidigmodern keramik i stationen San Giovanni. Foto: AP

Stationen är en av två nya i Rom som kommer att husera arkeologiska fynd, något vi på Arkeloggen anser är en föredömlig lösning och ett modernt alternativ till ett klassiskt museibesök. Dåtiden når på detta sätt fler människor och blir ett naturligt inkorporerat inslag i det vardagliga livet.

Läs artikeln: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/05/rome-unveils-museum-metro-station-packed-hundreds-ancient-artifacts/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera