Egypten vill satsa på ökad turism och intensifierar arkeologiska utgrävningar, den senaste i raden är en katakomb 25 mil söder om Kairo från de första århundradena efter Kristus med begravningar tillhörande både män, kvinnor och barn

Egypten vill satsa på ökad turism och intensifierar arkeologiska utgrävningar, den senaste i raden är en katakomb 25 mil söder om Kairo från de första århundradena efter Kristus med begravningar tillhörande både män, kvinnor och barn

Läs artikeln: http://www.aljazeera.com/news/2017/05/archaeologists-uncover-17-mummies-central-egypt-170513163646866.html

Turismen i Egypten har sedan 2011 gått från ca 15 miljoner besökare om året till endast 5 miljoner år 2016. Detta har lett till olika försök att genom nya utgrävningar och nya fynd locka tillbaka turister till landet. Kritiska röster har dock höjts mot utgrävningar endast i turism-syfte, medan andra försvarar detta med faktumet att turismen är en av landets bärande ekonomiska grenar samt att man på detta vis undviker plundring.

Läs mer om turismen och arkeologi-läget i Egypten här: http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/04/lonely-pyramids-giza-egyptian-tourism-falling-170418050241421.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera