Turkiska forskare tror sig ha hittat kvarlevorna efter Sankt Nikolaus, förebilden till den moderna jultomten, som levde i dagens Turkiet på 200-talet, kvarlevorna anses tidigare ha tagits till Rom, något som de nu ifrågasätter

Turkiska forskare tror sig ha hittat kvarlevorna efter Sankt Nikolaus, förebilden till den moderna jultomten, som levde i dagens Turkiet på 200-talet, kvarlevorna anses tidigare ha tagits till Rom, något som de nu ifrågasätter

Sankt Nikolaus var biskop i Myra, och det är i stadens kyrka man nu upptäckt en hålighet i golvet. Att sluta sig till att håligheter innehåller en grav med kvarlevor efter just Sankt Nikolaus får anses vara djärvt, och förmodligen ligger även kommersiella planer bakom det nya fyndet som enligt de turkiska arkeologerna har potential att skapa nya turistströmmar till platsen.

Läs artikeln och se ett inslag: https://www.sydsvenskan.se/2017-10-05/jultomtens-ben-kan-ha-hittats

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera