Världens hittills äldsta flaskpost påträffad på strand i Australien

Flaskan som nyligen påträffades, och har äkthetsverifierats, bär datumet 12 juni 1886 vilket gör den till världens hittills äldsta påträffade. Innehållet bestod av en lapp skriven på tyska med information om vilket skepp flaskan kastats från samt dess dåvarande koordinater. Forskare vid ett australiensiskt museum har lyckats lokalisera skeppet i fråga samt logganteckningar som mycket riktigt nämner att en flaska kastats från skeppet Paula den 12 juni 1886.
Enligt forskarna var detta en del i ett dåtida experiment att försöka analysera havsströmmarna där flaskornas upphittare uppmanades att höra av sig till besättningen med uppgifter om fyndort. Liknande flaskposter har återträffats tidigare, men då senast 1934 och endast 108 år gammal.

Läs nyheten:
https://www.theguardian.com/australia-news/2018/mar/06/worlds-oldest-message-bottle-western-australia-wedge-island

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera