60 000 gravar undersöks och tas bort inför bygge av snabbtåg i centrala London

I centrala London håller arkeologer just nu på att undersöka och ta bort ett stort antal gravar vid dagens Euston station. Gravarna som tillhör lokalinvånare begravna mellan åren 1790-1853 ska ge vika för ett omdiskuterat snabbtågsprojekt som planeras gå mellan London och Birmingham. Projektet har varit kantat med kontroverser sedan planeringsstadiet och bland annat har det hållits protester mot bortförandet av gravarna, varav flera bär namn och lätt skulle kunna identifieras. Enligt projektledarna kommer de 60 000 individerna att dokumenteras och sedan återbegravas, men någon detaljerad plan för detta finns ännu inte.

Arkeologer från Museum of London Archaeology (MOLA) undersöker gravarna. Foto: AFP/Getty Images

Läs artikeln:
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/archaeologists-dig-up-60000-ancient-13529794

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera