Arkeloggens årskrönika 2015

Kära arkeloggare, året 2015 är till ända och vi vill passa på att tacka för all uppmärksamhet vår lilla verksamhet fått under sitt första levnadsår, samt ge er en inblick i vår vision inför våra framtida arkeologiska äventyr.

Vår verksamhet föddes under våren 2015 under arbetet med en arkeologi-podcast. Ganska snabbt insåg jag att informationen om arkeologiska nyheter och rön var utspridd och svår att hitta. Det som skulle bli Arkeloggen föddes således ur avsaknaden av en gemensamt plats för allt som rör arkeologi och närliggande ämnen på svenska. Vi önskade bli ett ställe där allt samlades under ett och samma tak.

Idag är vi en ideell verksamhet som arbetar för att göra ämnet arkeologi så lättillgängligt som möjligt för alla som är intresserade av detta ämne. I dagsläget är vi två huvudredaktörer och ett flertal andra som hjälps åt att dela intressanta länkar som sedan hamnar på hemsidan. Vi anser att vetenskap och kunskap är till för alla och bör göras av alla som är intresserade, på det sättet håller vi ämnet och dess marknad levande.
Vill du vara med och tipsa om länkar, evenemang och annat arkeologi-relaterat? Gå då gärna med i vår Facebook-grupp Arkeloggen – Redaktörer.

Vidare är vårt projekt en ofinansierad, ideell organisation där vi också har privilegiet att vara politiskt obundna och våra egna kreativa chefer. Dessa faktorer innebär att vårt primära fokus ligger på kreativ, kvalitativ förmedling med en oändlig möjlighet till att tillgängliggöra alla tänkbara arkeologiska och historiska perspektiv. Med tanke på det gensvar vi fått sedan uppstarten i juni 2015 bedriver vi ett uppskattat koncept i den svenska arkeologi-världen.

I genomsnitt har vår hemsida idag mellan 300-500 besökare om dagen och den 1a januari 2016 är vi 834 personer som gillar vår Facebook-sida. Vi är små, stolta och växande!

Eftersom vi har otroligt roligt under tiden som vi arbetar med Arkeloggen och strävar efter att fylla ett intressebehov vill vi ständigt utvecklas. Nyheter inför det kommande året är att vi startat ett eget Instagram-konto där vi samlar de grävande institutionernas bilder från sin vardag som arkeologer. Dessa bilder från en arkeologs vardag kommer att finnas dels på Instagram och även på hemsidan.
Vi håller även inför det nya året en omröstning i vad ni som läsare vill se på Arkeloggen. Vi ser väldigt gärna att in därför går in på hemsidans förstasida och tycker till!

Återstår bara att önska gott nytt år och tacka er alla för att ni vill vara med på och möjliggöra vår fortsatta arkeologiska resa!

Med vänlig hälsning, Hanna, grundare och huvudredaktör

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera