Rester efter rysk privat-arme från 1500-talet framgrävt nära Moskva

Utgrävningen som ägt rum vid den dåtida byn Ignatievskoe, nära Moskva, har gett fynd av bland annat ett 60-tal olika byggnationer innehållandes vad som verkar vara en vapen-uppsättning för en mindre armé under 1500-talet. Bland fynden finns de för tiden karaktäristiska topp-formade hjälmarna, svärd och bälten mm. Fynden härrör från tiden för Ivan den förskräckliges regeringstid, och enligt historiska källor har en högt uppsatt adelsman av familjen Boyar bott på godset under under andra hälften av 1500-talet. Enligt arkeologer visar detta på att varje riddare haft tillgång till en privat armé med egen arsenal.

Läs mer: http://phys.org/news/2016-01-archaeologists-unearth-military-arsenal-era.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera