1700-talskvarter undersöks i Philadelphia inför bygge av Revolutions-museum

Undersökningen som pågått sedan 2014 har gett en stor mängd information om tiden före, under och efter det amerikanska frihetskriget i slutet av 1700-talet. Bland de sammanlagt 87 000 framtagna föremålen finns bland annat 12 latriner, en mängd husgeråd, hantverksrester och husgrunder. Undersökningen föregår bygget av ett museum om frihetskriget, vilket till stor del utgick från Philadelphia, och av självklara orsaker kommer några av föremålen därför att ställas ut på det framtida museet.

Läs mer: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3671833/Dirty-work-Archaeologists-unearth-87-000-artifacts-dating-American-Revolution-digging-250-year-old-toilets-Philadelphia.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera