Slottet Tintangel grävs ut för att ta reda på dess tidiga mytomspunna historia

Nästa vecka påbörjas en utgrävning vid slottet Tintangel i dagens Cornwall för att ta reda på mer om dess tidiga historia, perioden 400-600-talet. Slottet som är nära förknippat med legenderna om kung Arthur har tidigare tolkats som ett kloster, men de flesta ställer sig idag till teorin om att denna under århundradena efter romarnas styre agerat fortifikation och varit en viktig knutpunkt för handel med bland annat Medelhavet.

Läs mer: http://www.westbriton.co.uk/archaeologists-get-set-for-new-excavations-at-tintagel-legendary-home-of-king-arthur/story-29512549-detail/story.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

One thought on “Slottet Tintangel grävs ut för att ta reda på dess tidiga mytomspunna historia

Kommentera