Skottlands största anglo-saxiska hallbyggnad utgrävd

Vad som tros vara Skottlands hittills största påträffade anglo-saxiska byggnad har grävts ut i Aberlady, ett delmål på pilgrimsvägen till Lindisfarne. Byggnaden som mätte 40×20 m dateras till 600-800-talet e.kr och var delvis byggd i massiv sten. På grund av dess utseende tror arkeologerna att byggnaden kan ha varit antingen en klosterbyggnad, en festhall eller ett kungligt residens. Utgrävningen tillkom efter att man hittat en stor mängd metallföremål på åkrarna intill och bland närliggande fynd finns även en stenlagd gård och delar av ett anglo-saxiskt kors.

Läs mer: http://www.eastlothiancourier.com/news/14620182.Archaeologists_find_evidence_of__largest_Anglo_Saxon_building_in_Scotland__in_East_Lothian/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera