Utgrävningar av den unika bronsålderbosättningen Tel Es-Sakan som pågått i 20 år i Gaza totalförstörs med bulldozers av Hamas-styrda myndigheter, växande population och behov av nybygge anges som orsak till att den palestinska arkeologin förstörs

Utgrävningar av den unika bronsålderbosättningen Tel Es-Sakan som pågått i 20 år i Gaza totalförstörs med bulldozers av Hamas-styrda myndigheter, växande population och behov av nybygge anges som orsak till att den palestinska arkeologin förstörs

Läs artikeln:
http://abcnews.go.com/Technology/wireStory/gaza-hamas-levels-ancient-treasure-50318775

Enligt arkeologerna var staden fortifierad och en viktig knutpunkt mellan Egypten och Palestina för ca 4000 år sedan. Platsens arkeologi har gett viktig information om tiden då byar övergick till att bli vad vi idag kallar städer, men på grund av långvariga politiska oroligheter på Gazaremsan har utgrävningarna utförts sporadiskt.

Utgrävningen vid Tel Es-Sakan. Foto: Pierre de Miroschedji

Läs mer:
http://www.pef.org.uk/lectures/tell-es-sakan-the-southern-levant-and-egypt-in-the-4th-and-3rd-millennium-bce

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera