Kvarlevor efter 14 000 år gammal valp anses vara ett av de första exemplen på relationen mellan människa och hund

Nyligen genomfördes nya analyser på ett gravmaterial som hittades utanför tyska Bonn för över hundra år sedan då man upptäckte en grav innehållandes en man, en kvinna samt en hund tillsammans med dekorerade föremål i bland annat ben.
De nya analyserna som genomförst av veterinär tyder på att valpen lidit av en virussjukdom med hög dödlighet men verkar trots detta ändå ha överlevt ovanligt länge, troligen på grund av mänsklig omvårdnad. Det 14 000 år gamla fyndet utgör således ett av de tidigaste exemplen på en nära relation mellan människa och hund.

Läs nyheten:
https://news.nationalgeographic.com/2018/02/ancient-pet-puppy-oberkassel-stone-age-dog/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   

Kommentera