Deprecated: Required parameter $rss_url follows optional parameter $index in /customers/b/8/3/arkeloggen.se/httpd.www/wp-content/plugins/rss-feed-widget/inc/functions.php on line 307 Deprecated: Required parameter $widget_sub_array follows optional parameter $index in /customers/b/8/3/arkeloggen.se/httpd.www/wp-content/plugins/rss-feed-widget/inc/functions.php on line 307 Deprecated: Function get_page_by_title is deprecated since version 6.2.0! Use WP_Query instead. in /customers/b/8/3/arkeloggen.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Bellmans restaurang Pelikan funnen vid Slussen – Arkeloggen

Bellmans restaurang Pelikan funnen vid Slussen

I samband med de omfattande utgrävningarna vid Slussen, centrala Stockholm, har arkeologerna påträffat resterna efter den legendariska 1700-talsrestaurangen Peilikan där den kände skalden Carl Michael Bellman ska ha komponerat visor. Bland resterna efter restaurangen och omgivningar finns stenlagda gator, glasfönster och tegeltak. Då Slussen är en plats med lång historia förväntas man nu finna ännu äldre lämningar under restaurangen.

Foto: SVT

Källa och video: SVT

In connection with the extensive excavations which are currently ongoing at Slussen, central Stockholm, archaeologists have found the remains of the legendary 18th-century restaurant Peilikan, where the famous poet Carl Michael Bellman is said to have composed songs. Remains of the restaurant and its surroundings include cobbled streets, glass windows and tiled roofs. As Slussen is a place with a long history, the archaeologists now expected to find even older remains under the restaurant.

Source and video: SVT

close

Håll Dig uppdaterad

Få en samlad översikt över veckans arkeologinyheter samt spännande innehåll som ej publiceras på hemsidan.

*Läs vår integritetspolicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *